Webb

Filmtipset.se

Filmtipset är Sveriges största filmcommunity. Webbplatsen startades 2000, och finns sedan 2001 i sin nuvarande form. Dess huvudsakliga funktionalitet är att ta fram personligt uträknade betyg, ett slags förutsägelser om vad man kommer att tycka om olika filmer man ännu inte sett, så man lätt kan avgöra vilka filmer som är värda att se och inte.

Det hela går till så att man betygsätter ett antal filmer man redan sett på en skala 1-5. Sedan görs jämförelser med hur andra användare betygsatt samma filmer. De användare vars filmsmak stämmer överens med ens egen vaskas fram och deras satta betyg på filmer man inte sett används för att generera personligt uträknade betyg, eller förutsägelser, om vad man kommer att tycka om dessa osedda filmer. Ju fler betyg man själv satt, desto säkrare förutsägelser kan göras.

Drygt 200 000 unika webbläsare når filmtipset.se varje månad, sajten har drygt 95 000 registrerade användare och databasen innehöll drygt 75 000 filmer och de användarna har satt drygt 20 miljoner betyg på filmerna och skrivit över 1.5 miljoner diskussionsinlägg och 1.3 miljoner kommentarer till filmerna (augusti 2010).

I mars 2008 lanserades “Nya Filmtipset” då sajtens tidigare utformning ersattes av den betaversion som också varit tillgänglig i några månader.

Boktipset.se

Boktipset är en community för Sveriges bokälskare som Entertainity utvecklat åt Bonnier förlag. Sajten lanserades i april 2009 och nådde över en miljon betyg satta av anvädarna på bara några månader. Databasen av böcker uppdateras i realtid mot AdLibris. Betygsmotorn är samma som den som använts i många år på filmtipset.

Som medlem kan du sätta betyg på det du läst och även hålla koll på vad du vill läsa och vad du läser just nu. När du satt betyg räknar sajten automatiskt fram tips till dig på vad du också kommer uppskatta, baserat på det du läst. Sajten ger dig också möjlighet att blogga, diskutera böcker och författare samt att vara med i grupper av medlemmar som delar ditt intresse.

Sajten uppmärksammades vid lansering i all stor media vid lanseringen och diskuterades till och med i TV. Sedan dess har den haft en stadig tillväxt. På bokmässan i Göteborg 2009 hade Boktipset en monter och mottagandet bland mässbesökarna var väldigt positivt.

Sommel.se

Sommel är Entertainitys nyaste satsning. Sommel är en community för de som gillar vin. Här är det ingen självutnämnd expert som berättar vad som är bra och dåligt, utan det är användarna som genererar allt innehåll genom att sätta betyg och kommentera de viner de provar. Målet är att få folk att tänka mer på vad de dricker och att uppskatta kvalitet framför kvantitet.

Lanseringen skedde i begränsad skala så sent som i början av oktober 2009 och mottagandet har än så länge varit positivt. Under hösten kommer en mer offensiv lansering och då hoppas vi att sajten växer och dess fulla potential visar sig. Sommel har även börjat hålla vinprovningar för sina medlemmar, en verksamhet som vi hoppas ska växa.

Caresumers.se

Caresumers framsida

Caresumers lanserades under 2009 som en sajt för medvetna konsumenter i Sverige. Här kan vi som bryr oss om vilka organisationer vi stödjer och vilka produkter vi använder diskutera varumärken och tipsa om vad som är bra och dåligt. Man kan även sätta betyg på varumärken och få tips på varumärken man bör hålla koll på.

Lissly.com

Under hösten 2010 kommer vi lansera vårt nya projekt Lissly.com. Där kan man följa sina varumärken i sociala media och direkt se vem som säger vad om vem. Just nu är verktygen inne i sin beta-period men vi hoppas att snart kunna släppa det för alla! Lissly drivs som ett samarbete mellan Entertainity AB, Therese Mannheimer och Simon Sundén.